Wat komt er kijken bij het boeken van een liveband?

Hoe tof is dat: jouw evenement, compleet met liveband! Hierbij komen wel wat praktische zaken kijken. Geen ervaring met het boeken van een band? No problemo, dat leggen we je graag uit.

Programma en genre van de band

 • Is een liveband geschikt op mijn evenement?

  Allereerst is het belangrijk om het programma van het evenement af te stemmen op een liveband. Een band, zoals FUNK U, komt om een feestje te bouwen. In party-mode staat de band op vol volume te spelen, wat de perfecte omstandigheid is voor een evenement waar gedanst gaat worden. Is er tijdens jouw evenement ook bijvoorbeeld een diner of speech? Hou er dan rekening mee dat je de feestband daarna programmeert.

 • Past FUNK U bij mij?

  Beantwoord de volgende vragen:● Ben jij op zoek naar een vette act, waarbij een liveband je meeneemt door de lekkerste disco, soul en funky hits waar je niet stil op kan blijven staan? ● Wil jij jouw publiek de avond van hun leven geven, waarbij ze de volgende dag nog niet zijn bijgekomen van het dansen?● Hou je van strakke grooves, sterke harmonies en aanstekelijke dansmoves?
  Op alles 'ja' geantwoord? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Doe een aanvraag.

Locatie

 • Wanneer is een locatie geschikt?

  Op locatie moet een podium zijn dat groot genoeg is om een band neer te zetten, dat is doorgaans 6m x 4m. Daarnaast zal bij een vol programma de band daar maar een deel van uitmaken, vaak zijn er ook dj's aanwezig. Zorg ervoor dat een dj-booth verplaatst kan worden en dat er genoeg plek is voor het publiek om voor het podium te dansen. 
  Soms geldt (in verband met vergunningen) een db-limiet. Een popband produceert snel 90-110 db. Check bij de locatie of dit haalbaar is.

 • Hoe wordt een band uitversterkt?

  Een band wordt uitversterkt door middel van een PA-systeem. Dat is een geluidsinstallatie speciaal om bands uit te versterken. Alle instrumenten en vocalisten worden door een geluidstechnicus zo afgeregeld dat ze mooi in balans klinken voor het publiek. FUNK U werkt samen met een geluidsbedrijf dat de band goed kent. FUNK U kan je in contact brengen met dit bedrijf. Op basis van de omvang van de locatie kunnen zij een offerte uitbrengen. 
  Indien er een professionele PA systeem aanwezig is, wil FUNK U vooraf graag de details en de contactgegevens van de geluidstechnicus ontvangen. Zo kan de band met hen afstemmen of de geluidsinstallatie voldoet. FUNK U heeft een technische rider waarin de technische gegevens zijn beschreven, die nodig zijn om een band goed uit te versterken. Een standaard geluidsinstallatie in horecagelegenheden waar normaal muziek over afgespeeld wordt, is meestal niet geschikt voor het uitversterken van een 8 tot 10 koppige band.

 • Parkeren, laden en lossen

  De bandleden en crew komen met heel wat spullen naar een gig, daarvoor is het belangrijk dat dichtbij de locatie voldoende plek is om te parkeren (dan wel te laden en lossen). 

Repertoire

FUNK U speelt de hitjes die je oma vroeger op haar platenspeler luisterde, maar ook de tunes die nu in je favoriete afspeellijsten staan. Zeg je disco, funk en soul: dan zeg je FUNK U! Hier een greep uit de setlist:

Always There - IncognitoAin't Nobody - Chaka KhanUptown Funk - Bruno MarsTouch Me There - Total TouchSex Machine - James BrownLadies Night - Kool and The Gang

 

Le Freak - ChicI Will Survive - Gloria GaynorConga - Miami Sound MachineProud Mary - Tina TurnerSuperstition - Stevie WonderSeptember - Earth Wind & Fire

FUNK U Boeken?

1

Aanvraag

Vul het contactformulier in en wij nemen binnen 1 werkdag contact met je op. 

2

Optie

De beschikbaarheid van de band wordt gecheckt en verdere afspraken maken we concreet. Een optie is vrijblijvend en twee weken geldig.

3

Boeking

Now we're ready to get funky! Alle afspraken zijn gemaakt en het contract is ondertekend. Wij zijn er klaar voor!